top of page

About Us

Heavily inspired by early 2000's death metal, 
the unapologetic raw sound of HESKEN
offers a different take on the prog metal genre

HESKEN is een progressieve metalband uit Zwolle met een onmiskenbare muzikale voetafdruk. Met inspiraties als Gojira, Opeth, Fractal Universe, Beyond Creation, Thy Art Is Murder en Tool smeden zij hun eigen ongegeneerd rauwe metal.

De band is opgericht in 2018 en sindsdien zijn er tegenslagen, line-up veranderingen, maar ook overwinningen geweest. Eind 2022, begin 2023 werden de eerste nummers geschreven voor het eerste album, dat verwacht wordt in het najaar van 2023. 

Toen ze het eerste concert met de nieuwe line-up in Breda speelden met Changing Tides begon het balletje te rollen en sindsdien hebben ze in Rotterdam, Groningen, Zwolle, Harderwijk en Nordhorn (DE) gespeeld.

Ze hebben met bands als Black Rabbit, Pound (US), Vermin, A Place To Fall (DE), Serotonia, Loyalty Ends Here, Caffa’s Rain en Vidarr gespeeld.

Toen HESKEN hoorde dat ze mochten meedoen aan de metalbattle was de band razend enthousiast. Vanaf de eerste noot bij de voorrondes in Zwolle bliezen zij het publiek omver en hebben ze de overwinning mee naar huis genomen. De volgende ronde in Groningen was ook weer een groot succes door hun sterke live performance. Na een flink aantal moshpits, een wall of death en een sing-along kregen ze van de enthousiaste jury te horen dat ze naar de finale mochten in Harderwijk. 

Als finalisten van de metalbattle zijn ze een sterke en trouwe fanbase aan het groeien en werken ze met vuur in hun hart toe naar hun eerste album.

 

Metal Battle recensie van Stichting Noord Geldersch Metaal:

“De 2e al bekende band, maar zeker niet minder, is Hesken. Als winnaar van de Veldslag Noord zijn zij na een felle strijd ook in de finale gekomen. Deze prog-metal band leunt heel sterk op sferen uit de Melodische Death Metal. Deze 4 strijders weten er wel genoeg andere stijlen doorheen te mixen waardoor ze ook op een groter publiek kunnen richten.”

 

Luister naar HESKEN:

bottom of page